Za kašu- zobene pahuljice minutu tostiraj u tavi. Dodaj mlijeko i promiješaj. Pojačaj vatru i kuhaj oko tri minute ili dok ne proključa. Stavi sa strane. Mango oguli i izblendaj do glatke smjese. U mužaru usitni cimet u sitan prah. Kašu ulij u zdjelu i ukrasi je kockicama manga, borovnicama i cimetom.
Sastojci za kašu:
- 140 g zobenih pahuljica
- 250 ml mlijeka ili nekog biljnog napitka
- 1 manji mango
- oko 4 cm cimetove kore
Iznenađenje za buđenje
Sastojci:
- 1 mali batat
- 1 kruška
- 1 mrkva
- 3 lista salate romane
- 1/2 glavice komorača
- 1 grejp
Priprema: Batat, krušku i mrkvu oguli i nareži. Stavi u sokovnik, a kad dobiješ sok dodaj mu listove salate kako bi od njih dobila sok. Nakon toga nareži komorač na sitnije dijelove, dodaj ih soku. Oguli grejp, razdijeli ga na kriške pa i njega stavi u sokovnik. Kada se sve dobro izmiješa, prelij u čaše.
Nutricionistica Sandra Krstev Barać savjetuje što je najbolje jesti za doručak