Neobični zeleni kroketi bit će idealan dodatak mesnim jelima s umacima, ali i jednostavnim, brzinskim kombinacijama pripremljenim na bazi povrća. Poslužiti ih možete i same kao grickalicu uz kakav hladan umak od vrhnja ili grčkog jogurta. Kombinaciji dodajte svježe začinsko bilje, a dobro će se složiti i uz prstohvat čilija.
Potrebno ti je:
- 300 g brokule
- 1 jaje
- 1 manji luk
- 3 žlice ribanog sira
- 6 žlica krušnih mrvica
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a lim u kojem ćeš peći krokete premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
- Brokulu nasjeckaj na manje komadiće pa je ubaci u kipuću vodu na jednu minutu. Izvadi je i ubacite u ledenu vodu.
- Ocijedi i nasjeckaj na sitno ili ubaci u blender pa usitni.
- Luk kratko pirjaj na maslacu pa ga dodaj brokuli. Dodajte sir, krušne mrvice i začine.
- Dobro pomiješaj i rukama oblikuj željene oblike.
- Krokete posloži na papir za pečenje i ubacite u pećnicu na 20-ak minuta ili dok ne poprime boju.