Marta Pribanić iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za varivo s bijelim grahom, prokulicama i miso tjesteninom. Pošalji nam i ti recept za svoje zimsko varivo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Prijavi se i postani kuharica zime!
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 4 veće mrkve
- kila prethodnog dana namočenog bijelog graha
- pola većeg korijena celera
- 10-15 prokulica
- sol, papar, ljuta crvena mljevena paprika
- miso tjestenina za juhu
Priprema:
- Bijeli grah, kojeg si prethodnog dana namočila, stavi kuhati i kada bude na pola kuhan, dodaj mrkvu, narezani celer, i pred kraj prokulicu.
- Posoli i popapri, a pred sam kraj u hladnoj vodi razmoči miso tjesteninu i dodaj u varivo pred kraj kuhanja.
Varivo je odlično i ima sve potrebne hranjive tvari za okrjepu i snagu. Dobar tek!