Karolina Benasić iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za varivo od heljde i brokule. Pošalji nam i ti recept za svoje zimsko varivo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Prijavi se i postani kuharica zime!
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 1 crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- 1 šalica nasjeckane Hokkaido buče (ili mrkve )
- 1 šalica nasjeckanih šampinjona
- 1 šalica heljde
- 1 šalica brokule
- 2 žlice palminog ulja
- 1 žličica aru praha
- ½ žličice suhog timijana
- ½ žličice morske soli sa začinskim biljem
- prstohvat kajenskog papra
- 1 žlica svježeg peršina
Priprema:
- Heljdu skuhaj u vodi, ali ne do kraja. Isperi je i ocijedi.
- Zagrij ulje i prži nasjeckani luk i buču (mrkvu). Dodaj šampinjone i još malo prži.
- Dodaj heljdu i češnjak. Čim češnjak zamiriše, zalij s oko litrom vode.
- Posoli i popapri. Dodaj brokulu i timijan te nastavi kuhati.
- Razmuti u 1 dcl vode 1 žličicu aru praha te dodaj varivu. Kuhaj varivo još 5 minuta.
- U gotovo jelo, umiješaj svježe nasjeckani peršin.
Dobar tek!