Hrana 16. veljače 2015.

Varivo od heljde i brokule

Var-Usp
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Karolina Benasić iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za varivo od heljde i brokule. Pošalji nam i ti recept za svoje zimsko varivo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!

Prijavi se i postani kuharica zime!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 1 crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 šalica nasjeckane Hokkaido buče (ili mrkve )
  • 1 šalica nasjeckanih šampinjona
  • 1 šalica heljde
  • 1 šalica brokule
  • 2 žlice palminog ulja
  • 1 žličica aru praha
  • ½ žličice suhog timijana
  • ½ žličice morske soli sa začinskim biljem
  • prstohvat kajenskog papra
  • 1 žlica svježeg peršina

Priprema:

  1. Heljdu skuhaj u vodi, ali ne do kraja. Isperi je i ocijedi.
  2. Zagrij ulje i prži nasjeckani luk i buču (mrkvu). Dodaj šampinjone i još malo prži.
  3. Dodaj heljdu i češnjak. Čim češnjak zamiriše, zalij s oko litrom vode.
  4. Posoli i popapri. Dodaj brokulu i timijan te nastavi kuhati.
  5. Razmuti u 1 dcl vode 1 žličicu aru praha te dodaj varivu. Kuhaj varivo još 5 minuta.
  6. U gotovo jelo, umiješaj svježe nasjeckani peršin.

Dobar tek!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      keke38

      dobar recept, radim nešto slično sa heljdom i šampinjonima... iako u kuhanju koristimo puno začina i zdravih namirnica, moram priznati da nikad prije nisam čula za aru prah...

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.