Hrana Hrana kao lijek 28. rujna 2016.

Cimet i policistični jajnici - koja je veza?

Cimet_2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nova studija pokazala je kako dodatak cimeta u obliku dodatka prehrani može uravnotežiti menstrualni ciklus kod žena koje pate od sindroma policističnih jajnika.

U istraživanju koje je trajalo 6 mjeseci sudjelovalo je 45 ispitanica u dvije skupine. Žene koje su bile u skupini koja je unosila cimet imale su redovitiji ciklus u usporedbi sa onima koje su uzimale placebo.

Povoljni utjecaj na plodnost

Statistika je pokazala da su ispitanice iz skupine koja je konzumirala cimet tijekom 6 mjeseci imale prosječno 3,82 ciklusa, dok je učestalost menstrualnog ciklusa u placebo skupini iznosila 2,2. Također, dvije su ispitanice uzimajući cimet spontano ostale u drugom stanju. Iako malena, ova studija je pokazala da unos cimeta može blagotvorno djelovati na plodnost žena s policističnim jajnicima. I nekoliko ranije objavljenih istraživanja je pokazalo kako unos cimeta djeluje blagotvorno kod žena sa sindromom policističnih jajnika smanjujući rezistenciju na inzulin.

Izvor: International Federation of Fertility Societies

Saznaj u čemu još pomaže cimet!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.