Postoji nekoliko razloga zašto biste trebali praviti pečenu mrkvu s feta sirom.
Prvo, s malo sjeckanja dobit ćete zdravo i ukusno jelo. Drugo, postoje različiti načini serviranja ovog jela; primjerice, možete ih poslužiti uz humus ili kao prilog uz sočno pečeno meso. Treće, jelo je cjenovno pristupačno. I posljednje, mrkva i feta sir su puni aroma i okusa koje će voljeti sve generacije za stolom!
Sastojci:
- Pola kilograma mrkve (neka sve budu otprilike iste debljine)
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica meda
- 2 žlice balzamičnog octa
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/4 žličice soli
- Malo svježe mljevenog papra
- 80 g feta sira
- 1 žličica sjeckanog peršina
Priprema:
- Upalite pećnicu kako bi se ugrijala do 200°C.
- Očistite i ogulite mrkve.
- Razrežite ih na pola ako su tanje ili četvrtine ako su deblje, a zatim ih premjestite na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- U zdjelici pomiješajte sastojke za marinadu: med, balzamični ocat, maslinovo ulje, usitnjeni češnjak, sol i papar. Tom mješavinom prelijte mrkve te dobro promiješajte.
- Mrkve pecite 20 minuta, nakon čega ih trebate okrenite i vratite u pećnicu na još 15 do 20 minuta.
- Pečene mrkve rasporedite na tanjur, posipajte sitno sjeckanim peršinom i izmrvljenim feta sirom.
Više recepata možete pronaći na Tikvica.com ili na Facebooku, Instagramu te Pinterestu.