Nevjerojatan je raspon deserata koje možeš pripremiti za nekoliko minuta u blenderu. U kategoriju brzih čuda spada i ova glatka čokoladna krema s tamnim rumom.
Ohlađenu kremu možeš poslužiti uz svježe ili voće iz kompota, naribanu čokoladu, tučeno vrhnje i mljevene kekse.
Sastojci
- 1 veliko jaje
- 2 žlice tamnog ruma
- 170 g čokolade (minimalno 50% kakaa)
- 2 žlice šećera
- 150 ml mlijeka
- Prstohvat soli
Priprema
- Jaja, šećer, sol, nasjeckanu čokoladu i rum stavi u blender.
- Kratko blendaj kako bi sjedinila smjesu i dodatno usitnila čokoladu.
- Mlijeko zagrij na vatri do vrenja i postepeno ulijevaj u smjesu.
- Lagano blendaj dok se sva čokolada ne otopi i krema postane glatka.
- Prelij u posudice i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
Uživaj!