Hrana Analizirali smo 24. srpnja 2019.

U Hrvatsku stigla superkava koja tjera umor i poboljšava kožu i kosu!

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za sve kavoljupce imamo odlične vijesti, pronašli smo novu vrstu kave koju moraš isprobati. Kavu obogaćenu gljivama.

Stipe Režić i njegovi partneri Ante Dagelić, Morten Smalby razvili su blend organske kave koju su pomiješali s naizgled nespojivim sastojkom - gljivama. Baza ovog napitka je kava sa Peruanske visoravni, koja zbog velike nadmorske visine ima produžen period sazrijevanja te gljiva lisičarki s područja Like i Gorskog kotara. Odabrali su gljivu lisičarku jer ona pospješuje konverziju hrane u energiju i aktivira živčani sustav. 

U ponudi imaju dva proizvoda, Go Sharp i Go Fresh. Go Sharp varijanta omogućuje stanicama da apsorbiraju više kisika te povećava izdržljivost i otpornost na umor, a Go Fresh sadrži “Sibirsku gljivu besmrtnosti” bogatu antioksidansima i melaninom koji pospješuje imunitet i ima pozitivan učinak na zdravlje kože i kose.

 | Author: PR Foto: PR

Nevjerojatno carstvo gljiva

Gljive su genetski mnogo sličnije ljudima nego biljkama, što objašnjava prisustvo raznih supstanci u proizvodima za poboljšanje ili optimiziranje rada ljudskog tijela. Gljive su u upotrebi već stotinama godina u farmaceutskoj industriji i čak je 10 od 20 najuspješnijih lijekova iz dvadesetog stoljeća bazirano na različitim vrstama ljekovitih gljiva (npr. Penicillin).

Cijena kvalitetnih ekstrakta može sezati i do nekoliko desetaka tisuća kuna po kilogramu, a najčešće se klasificiraju po količini biološki aktivnih spojeva.

 | Author: PR Foto: PR

Zašto kava sa gljivama?

Jedan od razloga popularnosti ovog napitka je produženi i intenzivniji efekt kave, bez negativne reakcije na želudac, i strmoglavih energetskih padova. Upravo te karakteristike kavu s gljivama su lansirale na globalni nivo pa se Go Sharp i Go Fresh kava prodaju u Hrvatskoj, Europi i Americi. Možeš ih potražiti na www.mushroomcups.com, Amazonu i u hrvatskim trgovinama zdrave hrane ( Indigena, Ljekarna Vaše zdravlje, Domaće i Fino, Priroda i Društvo, Bio Planet, Uje, Superfood i Smoothies bar, Uberi ovo, Green House). 

 | Author: PR Foto: PR

Priprema:

Za pripremu je potrebno sadržaj jednog paketića preliti s 1 do 2 dl vruće vode i po želji dodati mlijeko ili šećer. Okus kave je dominantan pa je ovaj tip kave primamljiv i tradicionalnim kavoljupcima.

Više o ovoj superkavi na: https://mushroomcups.com.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.