Hrana 27. siječnja 2015.

Trudnice, banana će olakšati mučnine

Trud-Uspr
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Banane su dobre za PMS, a ako si trudna, jedna banana između obroka spriječit će pad šećera u krvi i pomoći da smanjiš jutarnje mučnine. Ako si u depresiji, živčana ili jednostavno nemaš snage, banana je najbolje brzo rješenje da se oporaviš. No ona zaista povoljno djeluje na čitav niz zdravstvenih tegoba, a omiljeno su voće trudnicama. S razlogom.

Brzo podižu energiju

Banane se posebno preporučuju djeci i trudnicama, zbog visoke razine vitamina i minerala poput kalija, magnezija, vitamina C, A, D, i B, među kojima svakako valja izdvojiti vitamin B6 koji pomaže tijelu stvoriti aminokiseline koje stvaraju zdrave stanice. Vitamin B6 preporučuje se trudnicama, no i muškarcima koji imaju problema s plodnošću. Ako si trudna, dobro je znati da banana između obroka sprječava pad šećera u krvi i pomaže da izbjegnete jutarnju mučninu.

Osim toga, mnoge kulture bananu smatraju voćem koje ‘hladi’ i koje može sniziti, kako fizičku, tako i emocionalnu temperaturu trudnica. Na Tajlandu, primjerice, trudnice jedu banane kako bi osigurale da se dijete rodi s nižom temperaturom.

Banane se preporučuju i svima koji imaju problema s krvnim tlakom, anemijom i radom crijeva. Brzo podižu energiju, a smanjuju rizik od srčanih bolesti, dijabetesa i zatvora.

Ovo najdraže žuto voće konkretno može pomoći kod čitavog niza tegoba, a mi te pozivamo da pročitaš koja je veza između konzumacije banana i depresije, PMS-a, anemije, visokog krvnog tlaka, živčanosti ili pak mamurluka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.