Hrana Hrana kao lijek 26. lipnja 2017.

Trend u SAD-u: Vino s marihuanom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tisućama godina ljudi uživaju u ispijanju vina - crnog, bijelog, ružičastog, a po novom i zelenog. Vino od kanabisa (Canna Wine) dobiva se od organski uzgojene marihuane i grožđa.

Budući da ima nižu temperaturu fermentacije, osjeća se terapeutski učinak marihuane, iako nema visokih razina THC-a (primarne psihoaktivne tvari u marihuani). Nakon konzumacije osoba se više osjeća "pripito", nego "napušeno".

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Tvorci vina od kanabisa eksperimentirali su s dvije vrste trave sativom i indicom, kako bi postigli da vino djeluje opuštajuće, ali da istovremeno i podiže. Cannabis indica ima kraće, deblje listove i djeluje opuštajuće, a Cannabis sativa je svjetlije boje te ima duže i tanje listove te kod konzumenta izaziva osjećaj euforije i povećava kreativnost.

 

Cannabis Infused Wines 💚 Gives Happy Hour a New Meaning #HigherLearning #420 #CannaWine #weedstagram

A post shared by Higher Learning Agency (@higherlearningagency) on

Proizvodnja teče tako da se u vino stavi određena količina marihuane umotane u gazu i tako se pušta da odstoji godinu dana ili duže. Konačni proizvod opisan je kao suptilan s tim da je prvi gutljaj iznenađujući, a djeluje tako da razveseli konzumenta. Djeluje dobro na san, a proizvođači kažu da je vino od kanabisa spoj najboljega jer se dobije ukusno vino s terapeutskim učinkom.

"Marihuana me izliječila, zato sam se borio za njezinu legalizaciju"

Dok marihuana nije bila legalizirana u Kaliforniji, vino su mogli kupovati samo oni koji su imali dozvolu za konzumaciju medicinske marihuane, a pola litre vina s marihuanom iznosilo je i do 400 dolara. S novim zakonima o konzumaciji marihuane u različitim državama SAD-a i to se promijenilo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.