Karolina Benasić postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za tortilje sa šparogama, matovilcem i šampinjonima. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka te sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Autore najboljih recepata čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Prijavi se i postani kuharica proljeća!
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 8 kukuruznih tortilja
- 1 vezica šparoga
- 200 g matovilca (ili potočarke)
- 400 g smeđih šampinjona
- 4 mlada luka
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice maslinovog ulja
Sastojci za namaz:
- 1 manja vezica medvjeđeg luka
- 150 g svježeg tofua
- 150 g pinjola
- sol, papar
- 2 žlice soka nešpricanog limuna
- 4 žlice maslinova ulja
- 3 listića svježeg bosiljka
Priprema:
- Šparoge operi, odstrani vrhove, a donje drvenaste dijelove kuhaj u slanoj vodi oko 5 minuta te ocijedi.
- Vrhove šparoga kuhaj u slanoj vodi sa žlicom maslaca oko 3 minute, ocijedi i ostavi da odstoje u hladnoj vodi s nekoliko kapi limunova soka.
- Na maslinovu ulju i maslacu isprži nasjeckani mladi luk i na ploške narezane gljive. Posoli i popapria, kad voda ispari, gljive su gotove.
- Pinjole preprži na suhoj tavi.
- Sve sastojke za namaz i kuhane drvenaste dijelove šparoga blendaj (ili usitni pomoću štapnog miksera) tako da dobiješ kremasti namaz.
- Tortilje zagrij na tavi ili u pećnici. Svaku tortilju premaži žlicom namaza.
- Na namaz složi listove salate, a po salati rasporedi 2 žlice gljiva. Na sredinu tortilje stavite 5-6 kuhanih vrhova šparoga.
- Tortilju zarolaj i učvrsti čačkalicom kako se ne bi odmotala.
Savjet Zdrave Krave: Tortilje možeš i sama pripremiti, sastojci su sljedeći: 1 šalica brašna, 1 šalica integralnog ili kukuruznog brašna, prstohvat soli, 3 žlice ulja, 1 žličica praška za pecivo, voda po potrebi.