U biskvit ide pirovo brašno te mljeveni orasi i bademi što je već dovoljno da ovu tortu od jagoda učini drugačijom od drugih. Recept nam je poslala čitateljica Martina Kordić.
Sastojci
Za biskvit:
- 3 jaja,
- 50 g mljevenih oraha,
- 50 g mljevenih badema,
- 100 g pirovog brašna,
- 1 i pol žličica praška za pecivo,
- 125 g maslaca,
- 125 g smeđeg šećera,
- malo soka od višanja
Za krema:
- 250 g mascarpone sira,
- 100 g ABC krem sira,
- 120 ml soka od višanja,
- 200 g sjeckanih jagoda,
- 250 ml vrhnja za šlag,
- 100 g šećera,
- 1 vanilin šećer,
- 1 vrećica želatine u prahu
Dekoracija:
400 g jagoda
Priprema:
- Pjenasto izradi maslac i šećer, dodaj jedno po jedno jaje i sve dobro izmiksaj dok ne postane pjenasto.
- Dodaj mljevene orahe, bademe i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- Peci u kalupu za tortu promjera 28 cm, na 175 stupnjeva od 20 do 25 minuta.
- Ohlađeni biskvit polij sokom od višanja.
- Vrhnje, uz dodatak vanilin šećera, istuci u šlag.
- Pomiješaj mascarpone i krem sir, dodaj sok od višanja te na kraju nježno dodaj šlag.
- Ohlađeni biskvit stavi na tanjur za tortu, a oko njega ostavi kalup za tortu.
- Na biskvit ravnomjerno rasporedi kremu, ukrasi jagodama i stavi u hladnjak da se dobro ohladi.