Hrana 1016 prikaza 25. travnja 2014.

Tjestenina na mediteranski način

Tjestenina2_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako ne znaš što servirati za predjelo, tjestenina s mediteranskim štihom idealan je prijedlog jer je jednostavna i lagana za pripremu. Uz dodatak crnih maslina, sušenih rajčica i listića badema za pripremu ti je dovoljno dvadeset minuta, a svi sastojci su dovoljni za četiri osobe

Sastojci:

  • 50 ml maslinova ulja 
  • 100 g mladog luka 
  • 200 g crnih maslina
  • 150 g sušenih rajčica 
  • 1 žličica kapara 
  • 1 povrtni temeljac za jela
  • 500 ml vode 
  • 500 g integralne tjestenine 
  • listići badema

Priprema

  • Na maslinovu ulju popeci nasjeckani mladi luk.
  • Dodaj otkoštene i na ploškice narezane masline te sušene rajčice. 
  • Kratko popeci, dodaj kapare, zalij toplom vodom, dodaj povrtni temeljac, promiješaj i kuhaj na laganoj vatri da se sastojci sjedine. 
  • Na kraju umiješaj kuhanu tjesteninu i posluži posuto listićima badema.
  • Za bolju aromu, listiće badema možeš vrlo kratko popeći na tavi.

Više recepata potraži na portalu Gastro.hr

  • Default avatar -
    Giancarlo

    Tjestenina s tunjevinom i rajčicom Na maslinovom ulju popeći nasjeckani mladi luk, dodati jednu konzervu tunjevine, posoliti, dodati 1/2 litre pasirane rajčice, prstohvat šećera, pustiti da kuha 5-6 minuta. Gotovo prije nego li se skuha tjestenina. U slast! Giancarlo

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.