Ako ne znaš što servirati za predjelo, tjestenina s mediteranskim štihom idealan je prijedlog jer je jednostavna i lagana za pripremu. Uz dodatak crnih maslina, sušenih rajčica i listića badema za pripremu ti je dovoljno dvadeset minuta, a svi sastojci su dovoljni za četiri osobe
Sastojci:
- 50 ml maslinova ulja
- 100 g mladog luka
- 200 g crnih maslina
- 150 g sušenih rajčica
- 1 žličica kapara
- 1 povrtni temeljac za jela
- 500 ml vode
- 500 g integralne tjestenine
- listići badema
Priprema
- Na maslinovu ulju popeci nasjeckani mladi luk.
- Dodaj otkoštene i na ploškice narezane masline te sušene rajčice.
- Kratko popeci, dodaj kapare, zalij toplom vodom, dodaj povrtni temeljac, promiješaj i kuhaj na laganoj vatri da se sastojci sjedine.
- Na kraju umiješaj kuhanu tjesteninu i posluži posuto listićima badema.
- Za bolju aromu, listiće badema možeš vrlo kratko popeći na tavi.
Više recepata potraži na portalu Gastro.hr.