Iz naše arhive izvukli smo recept poznate blogerica zdrave prehrane i autorice knjige "Zdravo i slasno bez glutena" Helene Jakoliš koja je za ovaj napitak rekla da je pravi mali eleksir zdravlja zahvaljujući glavnom sastojku, sirovom kakao prahu koji je bogat izvor minerala, antioksidansa i aminokiselina
Koristi se kao afrodizijak, a nazivamo ga i hormonom sreće jer sadrži različite spojeve koji utječu na podizanje raspoloženja.
Sastojci za 2 -3 osobe:
- 800 ml gustog kokosova mlijeka iz konzerve (koristila sam Dr. Goerg koji ima najbolju kvalitetu i najviše vrhnja)
- 1 rebro ili kocka domaće sirove čokolade
- 3-4 žlice sirovog kakao praha
- 1/2 šalice do ¾ šalice kokos šećera
- 1 žličica vanilije
- 1 žličica cimeta
- 1 ½ žlica tapioka praha
- po želji možeš dodati i malo naribane narančine korice, čili papričice, đumbir, maca prah
Priprema: Kokosovo mlijeko izvadi iz konzerve i stavi kuhati na laganoj vatri, dodaj mu sve sastojke osim tapioke. Lagano miješaj i kad počne kuhati, dodaj tapioku i miješaj još 2-3 minute do željene gustoće. Makni s vatre i uživaj u napitku.