Hrana 28. veljače 2012.

Srđana se natječe za kuharicu zime

Srdjana
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Srđana Jovanović iz Splita poslala nam je recept za polpete s tunom kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio receptom tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu zime 

Isprobaj Srđanin recept za polpete s tunom, a ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam recept i fotografiju svog omiljenog zdravog zimskog jela pripremljenog s di-go kvascem!

U zdravim obrocima uživa cijela obitelj

Srđana Jovanović ima 29 godina, rođena je u Dubrovniku, a već duže vrijeme živi u Splitu sa suprugom i dvoje male djece. S obzirom da trenutno ne radi, vrijeme najradije provodi u šetnjama i igri sa svojom djecom te eksperimentira s raznim slanim i slatkim jelima.

'Prednost dajem zdravoj hrani za dobrobit svih mojih ukućana, posebno djece koja, na sreću, jedu gotovo sve. Ipak, i ona su ponekad izbirljiva te je na meni da im i najmanje dragu hranu pretvorim u nešto novo, ukusno i hranjivo!', priča Srđana.

Upravo tako su i nastali neki od njenih najboljih recepata, koje rado dalje prenosi i dijeli sa svojim prijateljima. 'Zahvaljujući Zdravoj Kravi napokon je jedan od njih (iskreno, prvi koji sam odlučila objaviti) izabran za najbolji tjedni recept što mi je veliki poticaj u kreiranju novih, maštovitih jela', dodaje kuharica tjedna.

Pri odabiru namirnica Srđana prednost daje svježem voću i povrću kao i bijelom mesu. 'Na našem tjednom jelovniku obavezno se moraju naći i različite žitarice koje kombiniram u raznim jelima. Začine koristim prema vlastitoj procjeni - ne postoji određeno pravilo, već sve prepuštam mašti. Tako jela uvijek ispadnu odlično', objašnjava Srđana.

'Iako i zima daje mnogo različitog voća i povrća, osobno mi je najdraže ljeto jer se broj svježih namirnica udvostručuje. Samim time imam više kulinarskih ideja, puno jednostavnijih, a nutritivno bogatijih', kaže Srđana.

Najradije pripremam deserte!

Kada je pitaju koja jela najradije voli pripremati, Srđana bez razmišljanja odgovara - slastice. Njih, naravno, i više voli jesti, jednako kao i njezina djeca.

'Torte i kolači su mi jača strana iako i njih nastojim pripremiti na što zdraviji način. Kombiniram svježe ili zamrznuto voće, smeđi nerafinirani šećer ili med, neprskanu koricu limuna ili naranče', otkriva Srđana svoje kulinarske tajne.

'Polpete s tunom izabrala sam jer u jednom jelu dobivamo sve potrebne hranjive tvari - ugljikohidrate, bjelančevine, omega 3 i 6 masnoće, a i vitamine, te je obrok jako zdrav. Može se poslužiti kao prilog ili samostalno glavno jelo, a što je najvažnije, dodakom jabučnog octa u smjesu ne upije niti malo masnoće pri prženju', kaže Srđana koja se nada kako će ovaj recept isprobati i drugi te se uvjeriti u njegov okus.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Srđana je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Srđanu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.

Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Srđani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.