Naša blogerica Nikolina donosi ti proljetni recept sa šparogama, gamberima, maslinovim uljem i lukom, rajčicom i svježim bosiljkom. Ovo može biti lagano glavno jelo ili predjelo
Sastojci:
- 1 kg bijelih šparoga
- ploška limuna
- 1 žličica maslaca
- 400 g rajčica
- 1 luk
- 2 mlada luka
- malo maslinovog ulja
- 1 pakiranje gambera (oko 250 g)
- malo svježeg bosiljka
Priprema:
Šparoge operi i oguli pa im odreži donji, drvenasti dio. Kuhaj ih u slanoj vodi s ploškom limuna i maslacem oko 15 minuta. Sačuvaj par žlica vode u kojoj su se kuhale šparoge. Rajčice operi, te im na vrhu i na dnu nožem ureži "X" kako bi se lakše gulile nakon blanširanja. Blanširaj u kipućoj vodi par minuta, pa ih oguli i odstrani im sjemenke. Nareži na ploške. Luk i mladi luk nasjeckaj, a odmrznute gambere properi i posuši. Ulje zagrij u tavi pa pržite luk i mladi luk par minuta. Zatim dodaj rajčice i gambere pa prži još 3-4 minute. Začini solju i paprom te umiješaj 2 žlice tekućine u kojoj su se kuhale šparoge, i natrgani bosiljak. Šparoge ocijedi pa ih posluži s umakom od gambera. Sve još dodatno ukrasi bosiljkom.
Dobar tek!
Prati Nikolinu na blogu The Slice of Life i na Facebooku.