Hrana 26. siječnja 2012.

Špageti sa špinatom i bademima

Spageti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koristiš li bademe u pripremi jela? Marinela ti predlaže da ove hranjive orašaste plodove iskombiniraš sa špinatom i kravljom skutom te tako pripremiš zanimljiv umak za špagete. Osim ukusnog obroka dobit ćeš i vizualno zanimljivo jelo koje će ugodno iznenaditi tvoju obitelj i prijatelje

Kako nam je svima najvjerojatnije već dosta teške hrane koju smo jeli tijekom prosinca, evo laganog jela koje je ujedno još jedno u nizu jeftinih i brzih recepata. Špinat, kravlja skuta, malo badema i eto brzog ručka.

Isprobaj recept za špagete sa špinatom, kravljom skutom i bademima.

Sastojci za 4 osobe

  • 300 g špinata
  • 340 g špageta
  • 100 ml vode
  • 100 g kravlje skute
  • 40 g parmezana
  • režanj češnjaka
  • 50 g badema
  • maslinovo ulje
  • žlica putra
  • 6 zrna crvenog papra
  • sol

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti špagete sa špinatom, kravljom skutom i bademima!

Priprema s guštom

  1. Operi i očisti špinat. Ostavi da se kratko ocijedi.
  2. Bademe polij vrućom vodom i ostavi da stoje unutra šest, sedam minuta. Zatim im zareži kožicu na vrhu i odstrani je.
  3. U mužaru zdrobi crveni papar te zatim i bademe. Ne trebaju svi biti sitni.
  4. Na jednoj žlici maslinovog ulja i putra dodaj jedan režanj češnjaka i špinat. Pusti ga 2, 3 minute da uvene na laganoj vatri.
  5. Izvadi češnjak i izmiksaj špinat sa 100 ml vode uz pomoć štapnog miksera. Dodaj mu skutu i parmezan i dalje miksaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Ako ti se umak čini pregust dodaj malo maslinovog ulja radi lakšeg miksanja. Posoli po želji.
  6. U smjesu dodaj polovicu zdrobljenih badema i sve dobro promiješaj.
  7. Skuhaj špagete al dente.
  8. Skuhane špagete pomiješaj s umakom i serviraj na tanjure. Na svaki tanjur na vrh špageta raspodijeli jednake količine badema i crvenog papra. Serviraj vruće. Dobar tek!

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.