Koristiš li bademe u pripremi jela? Marinela ti predlaže da ove hranjive orašaste plodove iskombiniraš sa špinatom i kravljom skutom te tako pripremiš zanimljiv umak za špagete. Osim ukusnog obroka dobit ćeš i vizualno zanimljivo jelo koje će ugodno iznenaditi tvoju obitelj i prijatelje
Kako nam je svima najvjerojatnije već dosta teške hrane koju smo jeli tijekom prosinca, evo laganog jela koje je ujedno još jedno u nizu jeftinih i brzih recepata. Špinat, kravlja skuta, malo badema i eto brzog ručka.
Isprobaj recept za špagete sa špinatom, kravljom skutom i bademima.
Sastojci za 4 osobe
- 300 g špinata
- 340 g špageta
- 100 ml vode
- 100 g kravlje skute
- 40 g parmezana
- režanj češnjaka
- 50 g badema
- maslinovo ulje
- žlica putra
- 6 zrna crvenog papra
- sol
Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti špagete sa špinatom, kravljom skutom i bademima!
Priprema s guštom- Operi i očisti špinat. Ostavi da se kratko ocijedi.
- Bademe polij vrućom vodom i ostavi da stoje unutra šest, sedam minuta. Zatim im zareži kožicu na vrhu i odstrani je.
- U mužaru zdrobi crveni papar te zatim i bademe. Ne trebaju svi biti sitni.
- Na jednoj žlici maslinovog ulja i putra dodaj jedan režanj češnjaka i
špinat. Pusti ga 2, 3 minute da uvene na laganoj vatri.
- Izvadi
češnjak i izmiksaj špinat sa 100 ml vode uz pomoć štapnog miksera. Dodaj
mu skutu i parmezan i dalje miksaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Ako
ti se umak čini pregust dodaj malo maslinovog ulja radi lakšeg miksanja.
Posoli po želji.
- U smjesu dodaj polovicu zdrobljenih badema i sve dobro promiješaj.
- Skuhaj špagete al dente.
- Skuhane špagete pomiješaj s umakom i serviraj na tanjure. Na svaki
tanjur na vrh špageta raspodijeli jednake količine badema i crvenog papra.
Serviraj vruće. Dobar tek!
- Operi i očisti špinat. Ostavi da se kratko ocijedi.
- Bademe polij vrućom vodom i ostavi da stoje unutra šest, sedam minuta. Zatim im zareži kožicu na vrhu i odstrani je.
- U mužaru zdrobi crveni papar te zatim i bademe. Ne trebaju svi biti sitni.
- Na jednoj žlici maslinovog ulja i putra dodaj jedan režanj češnjaka i špinat. Pusti ga 2, 3 minute da uvene na laganoj vatri.
- Izvadi češnjak i izmiksaj špinat sa 100 ml vode uz pomoć štapnog miksera. Dodaj mu skutu i parmezan i dalje miksaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Ako ti se umak čini pregust dodaj malo maslinovog ulja radi lakšeg miksanja. Posoli po želji.
- U smjesu dodaj polovicu zdrobljenih badema i sve dobro promiješaj.
- Skuhaj špagete al dente.
- Skuhane špagete pomiješaj s umakom i serviraj na tanjure. Na svaki tanjur na vrh špageta raspodijeli jednake količine badema i crvenog papra. Serviraj vruće. Dobar tek!
Zdravo guštaj!
Tvoja Marinela