Donosimo ti recept za složenac od crvene leće, cherry rajčica i špinata koji možeš poslužiti kao prilog glavnom jelu. Za pripremu ti je potrebno otprilike sat vremena, uz prethodno namakanje leće tijekom noći. Sastojci u receptu su dostatni za četiri porcije, a složenac je potrebno ispeći u pećnici na visokoj tempreraturi
Sastojci:
- 1 poriluk
- 400 g crvene leće
- 500 g špinata
- cherry rajčice
- 2 režnja češnjaka
- 500 ml povrtnog temeljca
- parmezan
- sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
Leću dobro isperi u hladnoj vodi i ocijedi. Stavi je u zdjelu, prekrij vodom i pusti da se namače preko noći. Poriluk i rajčice izreži na kolutiće, češnjak na ploške, a špinat operi. U posudi na maslinovom ulju poprži poriluk, dodaj češnjak pa kad zamiriši dodaj leću, podlij povrtnim temeljcem i kuhaj na laganoj vatri 30 minuta. Posoli i popapri po želji. Kad je leća kuhana, ugasi vatru i umiješaj špinat nakidan na komade. Zagrij pećnicu na 200 °C. U posudu slaži sloj crvene leće, cherry rajčice, naribaj parmezan i ponavljaj dok ne potrošiš sve sastojke. Zapeci 15-20 minuta u pećnici.
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr