Slani muffini od maslina i dimljenog tofua aromatizirani ružmarinom ukusan su međuobrok koji se brzo priprema, a peče se dvadeset minuta. Recept za slane i hranjive kukuruzne muffine donosi ti Tončika Cukrov iz Makronove
Sastojci:
- 3 šalice kukuruznog brašna
- 2/3 šalice maslina (usitnjene)
- 100 grama dimljenog tofua (nariban)
- ½ žlice maslinovog ulja
- 1/3 žlice ružmarina
- ½ žlice umeboshi paste
- 1 šalica mlijeka (zobenog /sojinog)
- voda
- sol
Priprema:
- Kukuruzno brašno kuhaj u dva puta većoj količini tekućine koju si prethodno posolila.
- Umiješaj u smjesu tofu, masline i umeboshi pastu.
- Kalup za muffine namaži uljem i potom puni kalupiće smjesom.
- Pospi po vrhu ružmarinom.
- Peci u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta
- Dobar tek!