Zdrava kokos rolada bez pečenja, s minimalnom količinom dodatnog zaslađivača i bez maslaca i nepotrebnih masnoća, idealna je za zasladiti bilo koji dan.
Glavni sastojak ove rolade je kokos. Treba ga dobro umiješati s medom kako bi nastala kremasta smjesa, odnosno kokosov maslac. Za izradu je potrebna i električna sjeckalica, a ako želite možete u nadjev dodati i proteinski prah s okusom kokosa ili vanilije.
Sastojci:
- 170 g graham krekera (mogu biti heljdini)
- 1-2 žlice meda
- 2-3 žlice vode
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1 žlica mljevene kave
- Krupno naribani kokos
Za nadjev:
- 100 grama kokosa
- 1 žlica meda
Priprema:
- U sjeckalici izmiksajte kekse u brašno.
- U zdjeli pomiješajte mljevene kekse s medom, kakaom, mljevenom kavom i dvije žlice vode.
- Tijesto zamijesiti rukom, a ako je pregusto dodajte još jednu žlicu vode.
- Nadjev od kokosa pripremiti u električnoj sjeckalici. Miješajte kokos i med na velikoj brzini 10 do 15 minuta s pauzama dok ne dobijete kokosov maslac. Što duže miksate, to će smjesa biti kremastija. Dodajte malo vode ako se nadjev ne zgusne s vremenom.
- Između dva lista papira za pečenje razvaljajte tijesto u obliku pravokutnika debljine cca 3 mm i na njega ravnomjerno rasporedite nadjev od kokosa.
- Pažljivo zarolajte tijesto (pomoći će vam papir za pečenje) i ostavite u hladnjaku najmanje 8 sati.
- Roladu izrežite i pospite krupno naribanim kokosom. Od ove količine sastojaka možete dobiti 15 šnita rolade.