Hrana 1004 prikaza 26. studenoga 2012.

Savijača od poriluka i hokaido bundeve

Savijaca630X420_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sandra Mirković nam je poslala recept za savijaču od poriluka i muškatne tikve kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta (ili par listova za savijače)
  • 300 g poriluka
  • 300 g batata
  • 300 g hokaido ili muškatne tikve
  • malo maslinovog ulja
  • malo muškatnog oraščića
  • jaje za premazivanje (po izboru)
  • sezam za posipanje, (i kim super paše)

Priprema:

  1. Poriluk dobro operi i nasjeckaj na kolutiće. Batat i tikvu oguli i očisti tikvu od sjemenki, a zatim oboje naribaj.
  2. Sve stavi u tavu, polij maslinovim uljem i uz miješanje pirjaj desetak minuta. Na kraju začini muškatnim oraščićem i ostavi da se malo ohladi.
  3. Uključi pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Razvaljaj lisnato tijesto i smjesu povrća rasporedi po lisnatom tijestu (ocijedi ako sva voda nije isparila tijekom pirjanja), zatim savijaču zarolaj.
  5. Na veliki pleh stavi papir za pečenje i na njega prebaci savijaču. Lagano ju zareži na par mjesta, premaži jajetom i pospi sezamom.
  6. Stavi peći u zagrijanu pećnicu otprilike pola sata, odnosno dok ne porumeni i ne bude pečena.
  7. Posluži uz zelenu salatu ili mini rajčice.

Moja zdrava jesenska tajna je...

Sandra uživa u jesenskim plodovima koliko može. 'Oblačim vesele boje, okružujem se veselim ljudima, puno šećem po svježem zraku i plešem zumbu dva puta tjedno tako da mi ova tmurna jesen ne može ništa. Kada se pojavi sunce najsretnija sam osoba na svijetu!'

  • Avatar malomutavo
    malomutavo

    pa ne treba sol i papar u sve, što manje to bolje. batat i tikva su tolko slatki da a muškatni orah ide super uz njih!

  • Avatar nat23
    nat23

    neobično mi je da u smjesu ne ide sol/ papar i dr., već samo muškatni orah? ja ću dodati i malo svježeg sira/ vrhnja, neka to bude moja varijanta hehe! hvala na ideji!

  • Avatar malomutavo
    malomutavo

    pa hokaido je ona mala okrugla narančasta, a muškatna ili butternut je ona nrančasta duguljasta...

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.