Hrana Zdravi recepti 08. listopada 2021.

Savijača od jabuka s orasim i cimetom i u zdravijoj varijanti

Foto: Dalibor Petrinić, osobni trener Budući da se da se koristi kokosov šećer i ulje te mljeveni orasi ili bademi, ovo je puno zdravija varijanta savijače od onih klasičnih recepata, upravo zbog tih dobrih masti i uz to je puno zasitnija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Današnji recept je malo drugačiji od mojih uobičajenih recepata, ali kao i svi ostali, jako je ukusan i jednostavan za pripremu. Cijela obitelj može uživati u ovoj savijači, još je ukusnija hladna i svakako je bolja opcija od sličnih proizvoda koje možete kupiti u pekari ili marketu.

S obzirom da se koristi kokosov šećer i ulje te mljeveni orasi ili bademi, ovo je puno zdravija varijanta savijače od onih klasičnih recepata, upravo zbog tih dobrih masti i uz to je puno zasitnija. Ako ne želiš, ne moraš uopće dodavati šećera, ja sam dodao jer volim. Ako ti već dođe gušt za jedenjem savijače, umjesto da truješ sebe i svoju djecu “kemijom” iz pekara i marketa, napravi si ovu varijantu i uživaj u puno ukusnoj i zdravijoj alternativi. Stalno to tupim, hraniti se zdravo vrlo je jednostavno. Samo se moraš malo potruditi i prestati raditi isprike!

Sastojci:

  • 500 gr gotovih kvalitetnih kora za savijaču
  • 1,5 kg slatkih jabuka
  • 100 gr mljevenih badema ili oraha
  • 5 jušnih žlica kokosovog šećera
  • 5 jušnih žlica kokosovog ulja
  • jušna žlica cimeta
Pit-Uspr_1 Možda te zanima... Pita od jabuka i zobenih pahuljica Hrana

Priprema:

  • Oguli i naribaj jabuke u veću posudu. Izbaci sok koji ostane na kraju tako da ostanu samo ribane jabuke. Dodaj mljevene bademe ili orahe, šećer i cimet. Sve dobro izmiješaj.
  • Otopi kokosovo ulje na laganoj vatri i sa žličicom ili kistom premaži svaku koru. Ravnomjerno rasporedi nadjev na kore, s tim da imaš dvije opcije: ili ćeš svaku list kore zamotati zasebno pa dobiti više tankih rolica ili ćeš podijeliti kore na dva dijela (5-6 listova svaki) i napraviti dvije veće i deblje savijače, što je bila moja opcija.
  • Zarolaj kore i položi na pleh za pečenje na koji je prethodno stavljen nemasni papir. Gornju stranu kora premaži ostatkom kokosovog ulja. Peci u pećnici na 180 stupnjeva cc 30-35 min.

Tvoj Dalibor