Vani padaju temperature ali ne i u tvojoj kuhinji! Zagrij se juhom intenzivne ljubičaste boje, a onda oduševi tako jednostavnim, ali punim okusima cikle. Ovo je savršena prilika da probaš kokosovo mlijeko, kardamom i đumbir u okrepljujućoj kombinaciji s jesenskim povrćem i voćem.
Juha od cikle (koja nije boršč) priprema se od kokosovog mlijeka i odabranih začina. Mješavina kardamoma, cimeta i đumbira daje joj toplinu dok će je nekoliko kapi narančinog soka učiniti osvježavajućom. Ova se juha jede topla ili hladna, uz pržene kockice kruha ili sama. Dodati joj možeš i malo fete ili nekog drugog sira.
Sastojci
- 400 g cikle
- 1 manji luk
- 2 šalice kokosovog mlijeka
- 2 šalice temeljca
- 1 žličica ribanog đumbira
- 1 štapić cimeta
- korica i sok pola naranče
- prstohvat kardamona
- prstohvat soli
- maslinovo ulje
Postupak:
- Očisti i nasjeckaj ciklu.
- U dubljoj posudi zagrij ulje. Dodaj ciklu i sjeckani luk pa pirjaj oko pet minuta.
- Dodaj kokosovo mlijeko i temeljac. Promiješaj pa ubaci đumbir, narančinu koricu i sok.
- Ubaci i kardamon, cimet, i sol. Kuhaj pokriveno oko 20 minuta.
- Iz juhe izvadi cimet, a ostatak juhe prebaci u blender i usitni. Posluži toplo.