Sandra Mirković poslala je recept za zimsku salatu koja se brzo pripravlja pa iako je napravljena od zimskih namirnica obiluje bojama, a redakcija Zdrave Krave odabrala ju je za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'', pošalji nam svoj omiljeni, zdravi recept sa zimskim namirnicama
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu zime" potraži ovdje.
Sastojci:
- 100 g naribanog kiselog kupusa
- 100 g kuhanog crvenog graha
- 1 velika mrkva
- 2 do 3 šnite integralnog prepečenca
- 50 g sira trapista (nije nužno, pogotovo ako ne jedeš sir)
- limunov sok
- sol i papar
- sezam
- suncokretove sjemenke
- maslinovo, bučino i ulje od konoplje (ili samo jedno od njih)
- malo soja sosa (po želji)
Priprema:
- Kiseli kupus oprati i dobro iscijediti. Mrkvu i sir izribati na duže trake. Ako koristiš grah iz konzerve, njega obavezno operi i ocijedi. Sve stavi u jednu zdjelu.
- Prepečenac izlomi na komadiće i ubaci ga u zdjelu.
- Začini po želji sa soli, paprom, limunovim sokom, uljem i promiješaj.
- Pospi sa sezamom i suncokretovim sjemenkama i pokapaj s malo soja sosa.
Komentar Zdrave Krave: Šarena zimska salata osim što je brza za pripremu nudi i niz varijacija ovisno o prehrambenim navikama i trenutnom apetitu. Kako je i sama kuharica tjedna Sandra Mirković predložila, ako ne jedeš sir jednostavno ga izbaci, a ako paziš na liniju izostavi prepečenac. Sezam ovoj salati daje poseban okus, kao i bučino ili konopljino ulje.
Ideju za salatu s inćunima pogledaj na Gastro.hr.