Hrana 31. prosinca 2016.

Za bolje pamćenje pij šampanjac

Samp630_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dobre vijesti stižu za sve koji vole uživati u šampanjcu. Na britanskom sveučilištu Reading otkriveno je kako ispijanje tri čaše šampanjca tjedno može pomoći u sprečavanju pojave demencije i Alzheimerove bolesti. Doznaj više o prednostima pjenušavih vina koja su posebno popularna u ovo zimsko i blagdansko vrijeme.

Šampanjcem protiv demencije

Istraživanje na britanskom sveučilištu pokazalo je da spoj pronađen u crnom pinotu i pinotu meunieru, odnosno u tamnom grožđu koje se koristi za proizvodnju određenih vrsta šampanjca može usporiti razvoj bolesti mozga, povećati prostornu memoriju te spriječiti pojavu demencije i Alzheimerove bolesti.

Dramatični rezultati

Profesor Jeremy Spencer, jedan od znanstvenika koji su proveli istraživanje rekao je kako su rezultati dramatični i kako je ovo istraživanje zaista uzbudljivo jer prvi puta dokazuje da umjereno konzumiranje šampanjca ima potencijal da utječu na kognitivne funkcije poput pamćenja. Istraživanje je provedeno na štakorima, a u planu je istraživanje provesti i na umirovljenicima

Doznaj debljaju li kokteli.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.