Ako tražiš prilog za svoje glavno jelo, probaj Marinelin recept za salatu od rog paprika. Ovo tradicionalno jelo priprema se u svega nekoliko koraka, a idealno je za ranu jesen. Mali savjet - za bolji okus salati od paprika obilato dodaj maslinovo ulje!
Polako odlazi ljeto i spremaju se zimnice. Ovo je doba kada kuća miriše po pečenim paprikama, šalši od pomidora i marmeladama od šljiva i smokvi. I ovo je vrijeme čarobno na svoj način.
Salata od pečenih rog paprika jelo je koje nosi okus djetinjstva. Ovu tradicionalnu salatu pripremam već dugi niz godina, a recept nije ništa revolucionarno niti novo - slične inačice vjerojatno je spremala i tvoja mama i baka.
Sastojci za 4 osobe
- 1 kg crvenih rog paprika
- 1 češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- aceto balsamico
- peršin
- sitna sol
Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti salatu od pečenih rog paprika.
Priprema s guštom- Paprike operi. Raspolovi, očisti od koštica.
- Na lim za pečenje stavi papir za pečenje i lagano ga naulji maslinovim uljem.
- Poslaži ih tako da im je kožica okrenuta prema gore.
- Peci ih oko sat vremena na 130 stupnjeva bez ventilatora (ovisno o veličini paprika i tvojoj pećnici) sve dok potpuno ne omekšaju. Ako nisi sigurna možeš ih probati probosti vilicom, kad prođu kroz papriku bez otpora gotove su.
- Izvadi paprike u veću posudu i pokrij ih poklopcem da malo odstoje i ohlade se.
- Zatim pažljivo uz pomoć noža skini kožicu s paprika.
- Oguljene paprike razreži na pola i dodaj im jedan češanj sitno nasjeckanog češnjaka i žličicu nasjeckanog svježeg peršina. Promiješaj.
- Zatim dodaj obilato maslinovog ulja (dovoljno da prekrije paprike) te dvije žlice aceta balsamica.
- Promiješaj, a zatim pažljivo posoli na kraju.
- Ostavi da se mariniraju neko vrijeme, a zatim ih posluži kao prilog. Jednostavno, zar ne?
- Paprike operi. Raspolovi, očisti od koštica.
- Na lim za pečenje stavi papir za pečenje i lagano ga naulji maslinovim uljem.
- Poslaži ih tako da im je kožica okrenuta prema gore.
- Peci ih oko sat vremena na 130 stupnjeva bez ventilatora (ovisno o veličini paprika i tvojoj pećnici) sve dok potpuno ne omekšaju. Ako nisi sigurna možeš ih probati probosti vilicom, kad prođu kroz papriku bez otpora gotove su.
- Izvadi paprike u veću posudu i pokrij ih poklopcem da malo odstoje i ohlade se.
- Zatim pažljivo uz pomoć noža skini kožicu s paprika.
- Oguljene paprike razreži na pola i dodaj im jedan češanj sitno nasjeckanog češnjaka i žličicu nasjeckanog svježeg peršina. Promiješaj.
- Zatim dodaj obilato maslinovog ulja (dovoljno da prekrije paprike) te dvije žlice aceta balsamica.
- Promiješaj, a zatim pažljivo posoli na kraju.
- Ostavi da se mariniraju neko vrijeme, a zatim ih posluži kao prilog. Jednostavno, zar ne?
Zdravo guštaj!
Tvoja Marinela