Josipa Štivičić iz Nove Gradiške postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za hladnu salatu od krumpira i maslačka. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Sastojci:
- ½ kg mladog krumpira
- 20-30 listova mladog maslačka
- 1 grčki jogurt
- žlica majoneze
- češanj češnjaka
- desetak listova vlasca
- sol i papar po ukusu
Priprema:
- Krumpir dobro operi i kuhaj zajedno s korom. Kuhane krumpire oguli i nareži na kocke.
- Listove maslačka nekoliko minuta blanširaj vrućom vodom, ocijedi i malo žlicom stisni u cjedilu da sva voda izađe. Pomiješaj s kockama krumpira.
- Grčkom jogurtu dodaj jednu žlicu majoneze, protisnuti češnjak i sitno isjeckani vlasac. Posoli i popapri po ukusu te prelij preko krumpira pa sve dobro izmiješaj.