Hrana Zdravi recepti 27. kolovoza 2017.

Recept za tjesteninu s tri sastojka od nagrađivane talijanske chefice

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Giada De Laurentiis je popularna chefica, autorica i vlasnica restorana u Las Vegasu, a jedna od njenih specijalnosti je tjestenina. Svestrana je gastro majstorica svojim obožavateljima otkrila tri vrlo bitna sastojka ukusnih jela s tjesteninom.

Svestrana je gastro majstorica svojim obožavateljima otkrila tri vrlo bitna sastojka ukusnih jela s tjesteninom. Napomenula je da je neizostavni element voda u kojoj se tjestenina kuhala, a obavezno treba biti dobro posoljena. Preostala dva sastojka koristimo gotovo svi – maslinovo ulje i naribani parmezan. 

Zvuči logično i jednostavno pa se pitamo zašto naši eksperimenti s tjesteninom nisu toliko uspješni kao Giadini. Zbog toga u nastavku baci oko na jedan njen recept koji se temelji upravo na ova tri sastojka – vodi u kojoj se tjestenina kuhala, maslinovom ulju i ribanom parmezanu.  Špageti s limunom najprodavanije su jelo u njenom restoranu GIADA u Las Vegasu, a u samo pola sata možeš ih bez problema pripremiti i ti.

Limun-Zk | Author:

Sastojci:

  • 1.5 dcl maslinovog ulja
  • 70 g naribanog parmezana
  • korica i sok 2 limuna
  • ¾ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • 400 g špageta
  • 50 g svježeg bosiljka

U zdjeli pomiješaj ulje, parmezan, limunov sok, sol i papar. Skuhaj špagete i ostavi šalicu vode u kojoj si ih kuhala. Prelij špagete sa prethodno napravljenom mješavinom i dodaj svježi bosiljak i naribanu limunovu koricu, a zatim i tekućinu u kojoj su se kuhali. Po potrebi još malo posoli i popapri.

Sada se i ti možeš osjećati kao gost u Giadinom luksuznom restoranu. Dobar tek!

Trik koji otkriva kako jesti tjesteninu i mršavjeti!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.