Stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao je novi recept tjedna! Naša čitateljica Danijela Cerin Udovičić iz Rijeke poslala nam je svoj recept za šareni grah s daikonom i ušla u izbor za kuharicu jeseni
Danijela će kao poklon dobiti vrijedne nagrade: Zvijezda poklon paket i besplatnu izradu fotoknjige.
Sastojci:
- 200g nekuhanog šarenog / pinto / graha
- 100g krumpira
- 100g batata / narančastog mesa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 100g pirea od rajčice, može i svježe
- ribanog kiselog daikona
- sitno sjeckanog peršina
- sol, papar
Priprema:
Grah namoči barem 8-12 sati,ocijedi i stavi u lonac. Dolij vodu ili temeljac od povrća da pokrije grah i pusti da zakuha. Kad zakuha poklopi lonac i kuhaj otprilike 1 sat i 30 minuta na laganoj vatri. Kad se grah skuha ostavi da se ohladi pa ga pasiraj. Na maslinovom ulju 2 minute pirjaj češnjak.
Dodaj krumpir i batat narezan na kockice te pirjaj još 5 minuta. Prelij pasiranim grahom i pireom od rajčice i ostavi da kuha poklopljeno na laganoj vatri 30-35 minuta. Ako ti je smjesa pregusta dodaj vodu ili temeljac od povrća i napravi gustoću po vlastitoj želji . Po želji dodaj sol i papar. Na kraju dodaj svakome u tanjur po jednu žlicu kiselog ribanog daikona. Ukrasi peršinom.
Zdravo i fino! Dobar tek!
Klikni i saznaj kako sudjelovati u izboru za kuharicu jeseni...