Nada Đoković iz Dubrovnika postala je treća kuharica tjedna! Stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao je njezin recept za čips od jabuke za recept tjedna. Za nagradu Nada dobiva Gorenje elektronsku kuhinjsku vagu Ultra Slim te besplatnu izradu fotoknjige i ulazi u izbor za top-kuharicu jeseni
Sastojci:
- jabuke
- jabučni ocat
- šećer
- cimet
- voda
Priprema:
- Lagano zagrijavaj dvije žlice šećera i četiri žlice vode.
- Kad se šećer otopi, dodaj pola žlice jabučnog octa i malo cimeta te makni s vatre.
- Jednu veću jabuku prepolovi, izvadi sjemenke i nareži na tanke ploške.
- Jednu stranu ploške umoći u sirup od šećera i složi na pleh obložen papirom za pečenje tako da namočena strana ploške bude prema gore.
- Peci u pećnici na 100°C dok ne postane hrskavo, otprilike sat vremena.
Akcija "Kuhaj u ritmu jeseni" traje i dalje, tako da i tiimaš priliku uključiti se i pokazati nam svoje kulinarsko umijeće pa i osvojiti vrijedne nagrade!
Klikni i saznaj kako sudjelovati u izboru za recept tjedna i kuharicu jeseni.