Melita Bačinić iz Zadra poslala nam je recept za pureće ražnjiće s grillanim povrćem i kuhanim krumpirom kojeg je stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao za recept tjedna. Izabrali smo svih deset recepata u proljetnoj sezoni kuhanja i uskoro ćeš moći glasovati za recept i kuharicu proljeća!
Sastojci:
- pureći file
- paprika
- tikvice
- krumpir
- ljubičasti luk
- zobeno vrhnje
- peršin
- sol i papar
- maslinovo ulje
Priprema:
- Napravi ražnjiće od purećeg filea, komadića paprike i tikvice. Posoli, popapri i stavi malo maslinovog ulja. Peci na grillu nekoliko minuta sa svake strane dok meso ne dobije zlaćanu boju.
- Krumpir kuhan u kori izreži na kolutiće, začini solju, paprom, maslinovim uljem i ljubičastim lukom.
- Zobeno vrhnje začini, također solju, paprom, s dosta peršina sitno nasjeckanog i malo limunovog soka. Umakom prelij krumpir salatu.
- Uz to posluži i pečene tikvice na tanko narezane ploške i malo svježe paprike. Na kraju sve skupa još malo zalij maslinovim uljem.
Dobar tek!
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna, Melita na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.
Uskoro počinje glasovanje za kuharicu proljeća!