Hrana 17. kolovoza 2012.

Punjene tikvice s umakom od rajčice

Tikvice450X300_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lara Sejdi iz Orebića poslala nam je svoj recept za punjene tikvice s umakom od rajčice kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu ljeta'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s ljetnim namirnicama i otkrij svoju zdravu ljetnu tajnu

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 4 velike tikvice
  • mljeveno meso (miješano preporučujem)
  • luk
  • malo ulja
  • sol, papar
  • peršin
  • umak od rajčice
  • malo koncentrata rajčice
  • mala žličica šećera
  • 1 dl vode

Priprema:

  1. Tikvice prepolovimo na pola, polovicu izdubimo malom žličicom, a ostatke tikvice stavimo u posudu.
  2. Mljeveno meso na ulju i luku pirjamo, posolimo i popaprimo, kad je meso pri kraju dodamo ostatke tikvica, te zajedno pirjamo.
  3. Kada je smjesa gotova tikvice punimo smjesom, a napunjene tikvice uspravno stavimo u lonac.
  4. Dodamo umaka od paradajza, malo vode i pustimo da prokuha.
  5. Nakon čega dodamo koncentrat rajčice i malo šećera, po želji još soli i papra te peršina.
  6. Pustimo da kuha, kada tikvice postanu mekane jelo je gotovo.

Moja zdrava ljetna tajna je...

Larina zdrava ljetna tajna je:

'Brzo jelo, još finiji okus!'

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      russlana

      Ja bih rekla da ne mogu, budući da je potrebno prokuhati ih s paradajzom kako bi omekanile.

    • Avatar Marijeta_diva
      Marijeta_diva

      Jel se možda mogu staviti u pećnicu te punjene tikvice?

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.