Hrana 01. veljače 2012.

Prvi Hrvatski festival hrane i vina

Chefovi
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prvi Hrvatski festival hrane i vina održati će se od 2. do 4. ožujka u zagrebačkoj Areni, a u tri festivalska dana svi ljubitelji vrhunske gastronomije dobit će tako priliku tri dana uživati u najboljim hrvatskim delicijama, probranim hrvatskim vinima i specijalitetima najboljih hrvatskih kuhara

U restoranu Tarpon, (Savska cesta 41), 23. veljače od 19:30 sati, održat će se svečano predstavljanje programa prvog Hrvatskog festivala hrane i vina koji će odvijati u zagrebačkoj Areni.

Festival će po prvi put okupiti sve one koji se na profesionalan način bave hranom i vinom: velike i male proizvođače, uzgajivače, ugostitelje i hotelijere. U Areni Zagreb koja za ovu prigodu postaje gastro i eno centar svih hrvatskih regija, na više od 5000 kvadratnih metara, najbolje od svojih proizvoda predstavit će renomirani proizvođači pršuta, kulena, sireva, ulja, rakija, vina i drugih gastro delicija iz svih hrvatskih regija.

Program Festivala obuhvaća izlaganje, cooking show na dvije pozornice, kušanje vina i radionice u za to posebno uređenom prostoru, te prodaju proizvoda po posebno promotivnim, festivalskim cijenama. Uz to je osmišljen dnevni zabavni program za cijelu obitelj i posebne radionice i igraonice za djecu.

Odigraj kviz i osvoji ulaznice za festival!

Ulaznice za festival možeš osvojiti tako da čim brže odgovoriš na pitanja u kvizu koji se nalazi na vrhu stranice s desne strane ovog teksta. Zapamti - samo najbrži natjecatelji dobivaju ulaznice, a dijelimo 20 puta po dvije ulaznice.! Nagradni kviz traje do ponedjeljka 27.veljače, do 15 sati. Dobitnike ćemo objaviti na stranici i o dobitku ih obavijestiti putem e-maila ili telefona.

Renomirani hrvatski kuhari na festivalu

Svim posjetiteljima kuhat će i svoje kuharsko umijeće pokazati, renomirani kuhari:chef novigradskog restorana Pepenero Marin Rendić, chef i vlasnik zaprešićkog restorana Špiček, Tomislav Špiček, chef zagrebačkog hotela Palace Ivica Štruml, gastro-konzultant Mario Čepek, poznati TV kuhar i chef Branko Ognjenović, kuhar Dražen Jakopović, slastičarka zagrebačkog hotela The Regent Esplanade Mirjana Kozlina i drugi. U programu sajma sudjelovat će i cijenjeni domaći enolozi i sommelieri: Saša Špiranec, Darko Baretić, Sandi Paris, Branko Muždek i mnogi drugi.

Ovaj festival je uz eno i gastro profesionalce i amatere namijenjem i tzv. entuzijastima koji svakodnevno putem svojih blogova pišu, komentiraju i promoviraju najbolje iz Hrvatske!

Natjecanje za učenike

Za vrijeme trajanja festivala održat će se i posebno natjecanje za učenike središnje Hrvatske u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje. Na natjecateljskim pozornicama natjecat će se oko stotinu učenika u devet disciplina od čega je osam timskih i jedna individualna. 

Natjecanje će nadzirati 50 mentora te članovi prosudbenog povjerenstva kao i poznati hrvatski kuhari koji na taj način daju dodatnu podršku nastojanju Hrvatskog festivala hrane i vina da pomaže mlade talentirane kuhare.

Organizatorima 1. HFHV-a cilj je dugoročno pomagati razvoj eno-gastro kulture, stoga je osnovana zaklada Mladi kuhar s ciljem prikupljanja sredstva za dodatno školovanje talentiranih učenika koji sudjeluju na regionalnim i državnim natjecanjima.

O svim aktivnostima Festivala saznaj više na www.festivalhraneivina.hr i www.facebook.com/hrfhv

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.