Kornelija Leš iz Pakraca poslala nam je svoj recept za proljetnu salatu s kozicama kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu proljeća'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.
Sastojci:
- 250 g smrznutih kozica/gambera
- 1 gorgonzola (100 g)
- 2 dcl light jogurta
- 4 češnja češnjaka
- 4 jušne žlice maslinovog ulja
- 2 male žlice koncentrata od rajčice
- cca 100 g matovilca ili rikule
- špageti
- 15 cherry rajčica
- 15 maslina
- malo soli
Priprema:
- U veću zdjelu natrgaj ili samo stavi matovilac/rikulu. Sir izreži na manje komadiće, chery rajčice na četvrtine, a masline na pola i sve dodaj u zdjelu s matovilcem te lagano prstima promiješaj.
- U tavici na maslinovom ulju poprži češnjak koji si prethodno sitno narezala. Na češnjak stavi odmrznute kozice, malo posoli i lagano pirjaj nekoliko minuta. Zalij ih s jogurtom te dodaj koncentrat od rajčice. Dobro promiješaj i pusti da prokrčka.
- Skini s vatre, izlij u zdjelu s matovilcem, gorgonzolom, rajčicama i maslinama i sve lagano promiješaj.
Dobar tek!
Moja zdrava proljetna tajna je...
'Kuhaj brzo, ali jedi zdravo i kvalitetno!'
Kornelija će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!