Hrana 07. lipnja 2010.

Uživaj u omiljenom jelu uz Daosin

Daosin
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od crnog vina dobiješ crvenilo lica, od finog sira osip, od pjenušca glavobolju, od pizze vjetrove... Znaš da ti smeta crno vino, zreli sirevi, riba i plodovi mora, kiseli kupus i druge fine stvari, ali im ipak ne možeš odoljeti? Preparat Daosin će spriječiti neželjene reakcije na hranu bogatu histaminom

Simptomi intolerancije na hranu nastupaju unutar par sati, a mogu se kretati od crvenila kože, osipa, svrbeža, preko proljeva, vjetrova, otežanog disanja, pada krvnog tlaka pa do jakih bolova u trbuhu. Vrlo često se u tom slučaju radi o suvišku jedne molekule koju nazivamo histamin koja je preko hrane došla u cirkulaciju.

Puno histamina nalazimo u hrani koja dulje dozrijeva ili se dodatno obrađuje, poput vina, osobito crnih, pojedinih vrsta pjenušaca, piva, aromatičnih i ukusnih sireva, dimljene ribe, ukiseljenog povrća, salama, kobasica, proizvoda koji sadrže kvasac, umaka.

Što duže stoji, namirnica sadrži veće količine histamina

Svježa riba sadrži malo histamina, ali dok riba dođe na naše stolove može sadržavati velike količine histamina koje se u njoj sintetiziraju čim riba stoji u ribarnici. Konzervirana riba i slana riba isto tako sadrže značajne količine histamina. Pravilo je da namirnica sadrži veće količine histamina što je više procesirana, odnosno što duže stoji.

Pojedine vrste voća (jagode, banane, papaja, kivi, ananas, mango, agrumi, kruške, maline) sadrže manje količine histamina, ali mogu u organizmu (probavnom sustavu) potaknuti njegovo stvaranje. Isto se odnosi na kakao, čokoladu, rajčice, heljdu, rakove i školjke, orahe, sjemenke suncokreta, ocat (posebno balzamički) i senf.

Alkohol sprječava djelovanje enzima koji razgrađuje histamin, zato istovremena konzumacija crnog vina ili piva i nekog zrelog sira (parmezana, paškog, livanjskog) vrlo često izaziva simptome.

Histamin iz hrane mora se razgraditi u tankom crijevu i inaktivirati kako ne bi ušao u krv i tu izazivao simptome slične alergijskim. Ako u crijevu nema dovoljno enzima koji razgrađuje histamin, mogu se pojaviti simptomi slični alergiji, ali zapravo se radi o stanju koje opisujemo kao intoleranciju na histamin.

Intolerancija na histamin nije alergija na hranu jer reakcija na sporne namirnice ne uključuje imunološki sustav.

Prirodni enzim Daosin

Nedavno je na tržištu postala dostupna nadopuna u obliku pročišćenog enzima diamin oksidaze, pa sada i oni koji ne podnose pojedinu vrstu namirnica mogu uživati u omiljenim okusima.

Preparat Daosin uzima se prije jela i prirodnim putem sprječava neželjene reakcije na hranu bogatu histaminom. Daosin je pročišćeni prirodni enzim i nije pokazao nikakve nuspojave u svim kliničkim studijama tijekom kojih je ispitivana njegova neškodljivost i učinkovitost.

Enzim ostaje stabilan u tankom crijevu i djeluje tijekom četiri sata nakon uzimanja razgrađujući histamin iz hrane, a da sam ne ulazi u cirkulaciju.

Na taj način i oni gurmani, štovatelji dobre hrane i vrhunskih namirnica koji su do sada bili uskraćeni dodatnog užitka u omiljenoj hrani ili vinu, pivu, šampanjcu sada mogu uživati u svojem omiljenom jelu ako prije takvog obroka posegnu za Daosinom.

Daosin možeš kupiti u svim ljekarnama u Hrvatskoj bez liječničkog recepta.

Više info na: www.daosin.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.