Hrana Zdravi recepti 17. studenoga 2016.

Prefini paleo kruščići od bundeve i naranče

Foto: Helena Jakoliš
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stigla nam je sezona bundeve i napokon uživam u svojim omiljenim jesenskim plodovima. Dok bundevu s razlogom nazivaju kraljicom jeseni, naranča u meni budi posebne osjećaje.

Taj osjećaj stvara jednu čaroliju zahvaljujući okusu i mirisu. I tako se rodila ideja da napravimo jednu neodoljivu poslasticu. Iskoristi i ti plodove jeseni te si priušti užitak bez grijeha. 100 zdravih recepata bez glutena, saznaj više.

Sastojci:

  • 240 gr pirea od skuhane bundeve
  • 40 ml svježeg soka naranče, 2 žlice neprskane narančine korice
  • 1/2 žličice sode bikarbone pomiješane sa malo soka od limuna
  • 40 ml rastopljenog kakao maslaca
  • 140 gr mljevenih badema
  • 55 gr kokosovog brašna
  • 6 velikih žlica tapioke
  • 5-6 žlica meda

U zdjeli pomiješaj pire od bundeve sa sokom do naranče, ribanom koricom, medom i rastopljenim kakao maslacom. Bademe samelji do smjese brašna, dodaj tapioku i kokosovo brašno te sodu. Na kraju dodaj sve mokre sastojke i pomiješaj. Smjesu ostavi 20 minuta da miruje. Nakon toga zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalupe premaži sa kokosovim uljem. Nanesi smjesu i pecite oko 45 minuta. Izvadi i ostavi sat vremena da se ohladi.

Helenu potraži na Facebook stranici kao i na njenom blogu ''Zdravo i slasno''.

Dobar tek!

Prednosti i nedostaci paleo prehrane.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.