Kao recept sezone 'Kuhaj u ritmu jeseni 2014.' odabrali smo recept za praline od čokolade i kestena koji nam je poslala Antonija Milić. Pošalji nam recept za svoje jesensko jelo i sudjeluj u akciji. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku i prijavi se
Svaki recept tjedna komentirat će suradnik GoGreen tržnice i zajedno s redakcijom sudjelovati u izboru najboljeg recepta na kraju sezone.
Svoj recept pošalji ovdje.
Najboljim kuharicama tjedna Healthy box nagrade sa zdravim namirnicama osigurala je GoGreen tržnica.
Sastojci:
- 500 grama kestena
- 500 grama integralnog keksa
- 1 dcl svježe iscijeđenog soka od naranče
- 400 grama tamne čokolade
Priprema:
- Kestene skuhaj i napravi pire.
- Kekse izmrvi pa sve zajedno pomiješaj sa sokom od naranče.
- Oblikuj kuglice.
- Rastopi na pari tamnu čokoladu i u nju umači kuglice te ih stavi na rešetku dok se čokolada ne stvrdne. Ostaviti na hladnom oko 2 sata.
Dobar tek!
Komentar kuhara Ivora Madžara:
Ove praline su idealna delicija za naš slatki zub kada ulazimo u hladnije jesenske dane. Prednost kestena jest što ima mali udio masnoća, a istovremeno je vrlo zasitan te u kombinaciji s tamnom čokoladom daje savršenu aromu za naša osjetila njuha i okusa. Integralni keksi dat će teksturu pralinama, a narančin sok onu potrebnu notu koja će podignuti okus i miris na veću razinu. Uz odličan okus, kesteni sadrže i minerale poput kalcija i fosfora koji zajedno tvore naše kosti te željeza koje je bitno za našu krv. Kao dodatak arome možeš u čokoladu staviti malo cimeta koji će pripomoći ublažavanju stresa i boljoj probavi.
Zanima te više o GoGreen tržnici?