Hrana 10. veljače 2012.

Poznati otkrivaju svoje čokoladne tajne

Iva1
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koliko često i u kojim trenucima posežu za čokoladom, te koja im je najdraža čokolada otkrili su nam voditeljica Iva Šulentić, pisci Hrvoje Šalković i Ivica Prtenjača te pjevačica Sanja Doležal

Iva je uvijek raspoložena za čokoladu!

Voditeljica Iva Šulentić kaže kako čokoladu jede u svakoj prilici, a ponekad o njoj čak i sanja. Najviše voli čokoladu s cijelim lješnjacima, a ne može odoljeti niti onoj s keksima.

'Čokoladu jedem kada god stignem, koliko god stignem, kada je pri ruci, pri prstima, blizu nosa, u glavi. Jedem! Ili barem mislim o njoj. Makar sanjam. Dugo me držala ona s keksima, ali je neprikosnovena pobjednica ona s cijelim lješnjacima, da ih je što više. U zadnje vrijeme pobjeđuje zartbitter ili jako tamna sa cijelim lješnjacima. Niti ne vidim paketić, već je nema. U nedostatku iste, dobra je i mliječna. I za kuhanje. I kombinacija. I kada je se domognem – Gianduia. Mmmm… Obožavam!

Kada sam u redakciji pa imamo jednu čokoladu, sramežljivo uzmem jednu kockicu, a onda molećljivim pogledom ”užicam” još jednu. Tu i tamo me pročitaju pa uspijem, bez neugode, uzeti cijelo “rebro”. Kada je samo moja – nema joj spasa. Grižnja savjesti ili bez nje, ona ode u trenu. Rijetko kada štedim. I sebe i nju. Dobro, ako je ona velika, potraje. Ali ove malecne gotovo uvijek nadrapaju. Nije da moram, je li... Ali, kad je tako fino!'

Ivu smo pitali poseže li za čokoladom u trenucima kada je ljuta, tužna i u PMS-u.

'Uopće više ne primjećujem te razlike. Čokolada je čokolada. Svakog dana u mjesecu. Osim ako joj nije prošao rok trajanja. Ili se otopila pa na polici osušila i pritom problijedjela. Znate na što mislim

Sanja jede čokoladu dva puta mjesečno

Pjevačica Sanja Doležal otkrila nam je kako najviše voli tamne čokolade sa što većim kakao postotkom.

'Sve čokolade su mi drage, ali ipak najviše volim tamne čokolade. Čokoladu jedem otprilike dva puta mjesečno, a posebno u one dane u mjesecu. Nisam od onih koji moraju uvijek doma imati čokoladu, ali je jako volim dobiti na dar ili je pokloniti dragoj osobi', kaže Sanja.

Čokolada i literatura

Hrvoje čokoladu kupuje u rijetkim prilikama

Putopisac Hrvoje Šalković ne spade u red čokoholika, ali kada ga uhvati želja za slatkim može pojesti i cijelu čokoladu.

‘Jednom mjesečno pojedem čokoladu, kada me uhvati ludilo slatkog. Ali to se zaista mora poklopiti, nikada čokoladu ne kupujem da mi stoji doma. Više bude onako spontano, vidim je na polici dućana kad kupujem novine, pa me uhvati želja’, kaže Hrvoje koji najviše voli čokoladu s lješnjacima.

Na svojim putovanjima probao je raznu egzotičnu hranu, a neobičnu čokoladu?

‘Svašta sam probao na putovanjima - skakavce, jegulje, aligatore, kitovo meso, ali neku egzotičnu čokoladu nisam',  govori Hrvoje i dodaje kako čokoladu uvijek voli darovati, ali i dobiti na dar. 'Poklon je, ipak, poklon', zaključuje.

Čili, lavanda i naranča su izbor Ivice Prtenjače

Ivica Prtenjača, pisac te autor kuharice 'Kod Yvesa', također je jedan od onih koji čokoladu jedu rijetko.

'Kao i druge slastice, i čokoladu konzumiram tek povremeno, a najdraže su mi tamne čokolade s visokim postotkom kakaa. Volim i kombinacije s narančom, čilijem ili lavandom koje imaju konkretniji okus', govori Ivica Prtenjača.

'S obzirom da se radi o "ozbiljnijim" čokoladama, obično pojedem kockicu ili dvije',  kaže poznati pisac.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.