Hrana Analizirali smo 01. kolovoza 2016.

Poznati fizičar Vadim Zeland otkriva 5 razloga zašto jesti sirovu hranu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Fizičar Vadim Zeland u svojoj mega uspješnoj knjizi ''Transurfing 6'', između ostalog piše i o zdravoj prehrani, govori o štetnosti nekih namirnica, te objašnjava kako sa sirovom hranom možemo pročistiti tijelo i svijest. Donosimo ti jedan dio iz knjige o zdravoj prehrani

Prednosti hranjenja sirovom hranom prema Vadimu Zelandu:

  1. Ne možeš se razboljeti zbog upala i prehlada. Gripa prolazi praktički nezamjetno. Isključuje se i nestaje praktički sva psihosomatika (poremećen rad organa, bolesti zglobova, bol – jer svi se organi pročišćuju i pomlađuju). Imunitet se podiže od umjetnog minimuma do prirodne norme: možeš tri sata ležati u snijegu ili plesati samo u kupaćim gaćicama na temperaturi od osamnaest stupnjeva ispod ništice i ništa se neće dogoditi. I sve to bez posebnog čeličenja!
  2. Osjetljivost na štetne tvari je velika, reakcija na njih snažna, čak može biti i bolna, ali ih tijelo pritom moćno i brzo izbacuje iz sebe, neutralizira i praktički nema posljedica trovanja.
  3. Također imaš vrlo jaku sposobnost podnošenja hrane. Ako trebaš jesti nešto na što nisi navikao ili nešto neprobavljivo, sve će se to lako probaviti, neutralizirati bez posljedica. Filteri sve sređuju odjednom. Lužnati želudac.
  4. Apsorpcija hrane je za stupanj viša, to jest viši je koeficijent apsorpcije. Sirovojed koji se prilagodio novoj prehrani (i prošao osmomjesečnu krizu) može se najesti od tri jabuke i par krastavaca. Zasitit će ga divlje šumsko zelenje, lišće povrća, izdanci vinove loze – sve je prikladno za prehranu. 
  5. Jedinstven osjećaj neovisnosti od okolnosti. Nećemo govoriti uzvišene riječi o jedinstvu s prirodom, ali ma što da se dogodi, gdje god da se nađeš – makar u šumi – uvijek ćete biti sit bez bilo kakva novca, preživjet ćeš.

Napomena autora: Ako ste odlučili prijeći na sirovu hranu, trebate to učiniti postupno i, ono najvažnije, ni u kom slučaju ne namećite ovakav način prehrane ni sebi, ni drugima. Ovdje je potrebno osobito pažljivo slijediti načelo transurfinga - moćne tehnike upravljanja stvarnošću.

Prije nego što se odlučiš na prelazak na sirovu prehranu, svakako se savjetuj sa svojim liječnikom i nutricionistom i napravi potrebne krvne pretrage.

Klikni za recept za sirovu tortu od kakaa i borovnica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.