Hrana 30. prosinca 2013.

Popečci od zobenih pahuljica i kelja

Popeci310
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Počela je nova sezona kuhanja, a izabrali smo i prvi zimski recept tjedna! Dalibor Gelenđer postao je kuhar tjedna sa svojim receptom popečci od zobenih pahuljica i kelja. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti nagrade Russell Hobbs, pošalji nam recept sa zimskim namirnicama koje te najbolje griju

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2014.' potraži ovdje.

Više informacija o nagradama Russell Hobbs, pročitaj ovdje.

Kuhano vino i kiseli kupus za hladne zimske dane

Dalibor kaže da ga u hladnim zimskim danima najviše mogu ugrijati i okrijepiti kiseli kupus i kuhano vino.

Sastojci:

  • 1 čajna šalica zobenih pahuljica
  • 2 jušne žlice sojinih ljuskica
  • 1 jaje
  • 3 lista kelja (veličine dlana)
  • luk, češnjak, žlica vegete, brašno, krušne mrvice sol, papar, ulje za prženje

Priprema:

Listove kelja stavi u slanu kipuću vodu i ostavi da prokuhaju 10-tak minuta, izvadi ih iz vode i ostavi da se malo ohlade, u jednoj posudi izmiješaj zobene pahuljice, sojine ljuskice, sitno sjeckani luk i češnjak, vegetu i malo papra. Smjesu zalij s oko 2 dcl vrele vode u kojoj se kuhao kelj, poklopi i pusti da odstoji oko 15 minuta. U ohlađenu smjesu dodaj jedno jaje, sitno narezani kelj i dobro promiješaj (ako ti je smjesa premekana dodaj malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu oblikuj u popečke, uvaljaj u mješavinu brašna i krušnih mrvica te prži na vrućem ulju dvije do tri minute sa svake strane (prilikom izrade, ruke malo namoči vodom kako ti se smjesa ne bi ljepila). Uz popečke od zobenih pahuljica i kelja posluži dinstanu heljdu i salatu od matovilca.

Komentar Zdrave Krave: Popečci su gotovo svima primamljivi i ukusni, a ovi prema Daliborovom receptu su i prilično zdravi. Kušaj ih uz heljdu i matovilac, a kad ti ta kombinacija dosadi popečci će odlično ići i uz varivo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.