Kvinoju sam do prije godinu dana koristila isključivo kao dodatak salatama, ali prvi put kad sam probala ove popečke ostala sam oduševljena.
Kvinoja ne sadrži gluten što je čini pogodnom i za oboljele od celijakije. Možeš je lako prilagoditi svom ukusu jer se može kombinirati s bezbroj okusa. Probaj, peci i javi dojmove.
Saru možeš pratiti na njezinu blogu HEALTHY CORNER BY S
Sastojci
- 250 g kvinoje
- 500 g vode
- 3 manje mrkve
- 3 žličice parmezana
- prstohvat soli
- na vrh žličice papra
- žličica kurkume
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 grčki jogurt
- zobene pahuljice i mljeveni lan za valjanje
https://miss7zdrava.24sata.hr/hrana/zdravi-hranjivi-proteinski-puding-sa-sirom-i-avokadom-19512
Priprema
- Zagrij pećnicu na 180°C.
- Isperi kvinoju pod mlazom hladne vode te je skuhaj u vodi u omjeru 1:2. Kada je kvinoja kuhana ostavi sa strane da se ohladi.
- Mrkve operi, ocijedi i izribaj te pomiješaj sa začinima i parmezanom.
- Dodaj kašu od kvinoje i ulje te sve dobro promiješaj.
- Dodaj jogurt te opet sve dobro promiješaj.
- Žlicom uzmi malo smjese, uvaljaj u zobene pahuljice i mljeveni lan te oblikuj rukama popečak. Tako ponavljaj dok ne potrošiš cijelu smjesu. Veličinu popečaka prilagodi svom ukusu.
- Slaži ih na papir za pečenje kojim si obložila pleh i premaži maslinovim uljem prije pečenja.
- Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C cca 15-20 min.
Uživaj!
Još zdravih i primamljivih recepata potraži na HEALTHY CORNER BY S