Ako ste se zasitili juhe od buče i nauživali u hrskavoj piti, vrijeme da je da pripremite i ove brze i jednostavne popečke. Gotovi su za manje od 15 minuta, a količina je dovoljna za dva serviranja. Predlažemo da ih poslužite odmah, uz žlicu kiselog vrhnja.
Sastojci:
- 400 g naribane buče
- 2-3 režnja češnjaka
- ½ žličice origana
- ½ žličice bosiljka
- ½ žličice soli
- 1 jaje
- 100 g brašna (možete upotrijebiti pirovo, slanutkovo ili integralno brašno ili pomiješati više različitih vrsta brašna).
Priprema:
- Izmiksajte buču, jaje, češnjak, origano, bosiljak i sol. Potom dodajte brašno i sjedinite smjesu.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje.
- Oblikujte popečke rukama tako da budu debeli otprilike cm i pecite ih dok ne poprime zlatnosmeđu boju.