Naša blogerica Marija Cossi donosi ti recept za ukusan hummus od slanutka, maslinovog ulja, češnjaka, peršina i crvene paprike. Recept i pripremu potraži u članku!
Sastojci:
- 250 g kuhanog i ocijeđenog slanutka
- 2-3 režnja češnjaka
- 30 g tahini paste
- 2 žlice limunova soka
- 75 ml maslinova ulja
- 1-2 žlice svježeg sjeckanog peršina
- himalajska sol, papar, mljeveni kim, kajenski papar ili slatka crvena paprika...*
* Začine prilagodite svojim željama.
10 dobrih razloga zašto je zdravo piti pivo.
Priprema
Kuhani slanutak iz konzerve ili doma napravljeni procijedite kroz mlaz vode i stavite u multipraktik. Kratko pulsirajte, te dodajte preostale sastojke i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prebacite u zdjelu za posluživanje ili staklenku. Možete odmah servirati ili čuvati u hladnjaku.
Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njezinom blogu Make it Healthy i na Facebooku.