Hrana 11. studenoga 2013.

Pohani patlidžani s posnim sirom

Patli-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Evelina Klajn postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za pohane patlidžane s posnim sirom i hrenom. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama, tvojim omiljenim začinom te fotografiju

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.

Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.

Muškatni oraščić za bolju aromu

Evelinin najdraži začin za jesensko jelo je muškatni oraščić jer daje posebnu i toplu aromu jesenskim jelima.

Sastojci:

Za patlidžane:

  • 2 patlidžana
  • 4 jaja
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje
  • 5 žlica integralnog brašna
  • 1 mala žlica Vegete
  • sol, papar
  • ulje

Za namaz:

  • 4 velike žlice posnog sira
  • 2 male žlice umaka od hrena (hren pomiješan s kiselim vrhnjem)
  • 1 žlica bučinog ulja
  • sol
  • muškatni oraščić

Priprema:

  1. Patlidžane operemo, narežemo, posolimo sa svake strane i ostavimo da odstoje dok ne puste svoj sok (cca.1 sat).
  2. Napravimo smjesu za pohanje: jaja vilicom razmutimo, dodajemo češnjak koji smo usitnili, Vegetu, papar, vrhnje za kuhanje i brašno. Sve umutimo u smjesu.
  3. Kad nam se tava i ulje dobro zagriju stavljamo komad po komad patlidžana najprije u smjesu za pohanje, zatim ih stavljamo u tavicu. Okrenemo nakon što jedna strana dobije zlatno-smeđu boju.
  4. Zatim napravimo namaz: u posudicu stavimo posni sir, umak od hrena, bučino ulje, sol i muškatni oraščić dobro izradimo vilicom.
  5. Slažemo red patlidžana i red namaza te zatim poslužimo. Dobar tek!

Komentar Zdrave Krave: Iako pohanje nije najzdravija kulinarska navika, odabrali smo Evelinin recept jer se ipak poha patlidžan koji je lagan i niskokaloričan. U kombinaciji sa sirnim premazom i ovako poslagan izgleda kao zgodna alternativa američkim palačinkama. Pohvala Evelini što se potrudila snimiti lijepu fotografiju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.