Hrana 08. kolovoza 2014.

Pohani cvjetovi tikvica

Tikv-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prilikom kupovine tikvica, biraj plodove koji su teški, blistavi, bez znakova smežuranosti. Uvijek kupuj tikvice srednje veličine ili one manjih dimenzija koje imaju najbolji okus. Za pripremu ovog jela potrebno je do 30 minuta, a možeš ga poslužiti kao predjelo ili glavno jelo

Sastojci:

  • cvjetovi tikvica (pupatori)
  • svježi kozji sir
  • 2 jaja
  • 0,5 dcl mlijeka
  • oštro brašno (po potrebi)
  • sol

Priprema:

  1. Napravi smjesu od jaja, mlijeka, soli i brašna.
  2. Očisti cvjetove (ostavi peteljke).
  3. Cvjetove napuni sirom, umoči u smjesu i peci u tavici dok ne postanu zlatne.

Dobar tek!

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.