Kus kus šnite imaju visok udio vlakana, izvor su omega - 3 i omega - 6 masnih kiselina, vitamina E, riboflavina, folata, kalija, željeza i kalcija. Izvrsne su za sve koji paze što jedu, a bez straha h mogu konzumirati osobe s intolerancijom na laktozu i osobe s metaboličkim sindrom.
Sastojci:
- 30 dag kus kusa
- 8 dl jabučnog soka
- 5 dl rižina mlijeka
- 15 dag grožđica
- 20 dag lješnjaka
- 1 dag limunove korice
Priprema:
Pomiješaj kus kus, rižino mlijeko jabučni sok te kuhaj dok kus kus ne upije tekućinu (3 do 5 minuta), stavi u okrugli kalup i poravnaj. Ostavi u hladnjaku 10 minuta. Grožđice kuhaj nekoliko minuta u toliko vode da ih prekrije. Zatim grožđice isjeckaj s lješnjacima i limunovom koricom u multipraktiku. Smjesu premaži na koru od kus kusa i ohladi. Ohlađenu tortu prereži na pola i preklopi jednu polovicu drugom.