Svidjet će ti se ova prekrasna pita od limuna koja se ne peče jer je lagana, kremasta i ukusna. Ovu je tortu vrlo lako napraviti, ali je trebaš početi raditi na vrijeme. Ako očekuješ goste kojima je misliš poslužiti napravi je dan ranije ili bar 6 do 8 sati prije.
Sastojci
Za koru:
- 250 g suhog keksa Digestive ili neki drugi
- 115 g otopljenog maslaca
Krema od limuna:
- 250 g punomasnog kremastog sira
- 240 ml slatkog kondenziranog mlijeka (sweetened condensed milk)
- 120 ml (1/2 šalice) soka od limuna, svježe iscijeđena (3, 4 limuna)
- 240 ml (šalica) tučenog slatkog vrhnja
Bijela krema:
- 240 ml tučenog slatkog vrhnja
- Korica limuna naribana za ukras
Priprema
- Izmrvi ili samelji kekse i dodaj rastopljeni maslac te promiješaj i utisni u okrugli kalup. Stavi u hladnjak.
- Na srednjoj brzini miksaj sir,mlijeko i sok od limuna.
- Dodaj vrhnje i miksaj još 4, 5 minuta dok ne dobiješ kremastu teksturu.
- Izlij kremu preko kore i vrati u hladnjak najmanje na 6 sati, a najbolje preko noći.
- Prije posluživanja izmiksaj tučeno vrhnje i prelij preko pite i ukrasi limunovom koricom.
Izvor: Sweetest menu