Hrana 23. srpnja 2022.

Pita od limuna bez pečenja, lagana, kremasta i ukusna

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svidjet će ti se ova prekrasna pita od limuna koja se ne peče jer je lagana, kremasta i ukusna. Ovu je tortu vrlo lako napraviti, ali je trebaš početi raditi na vrijeme. Ako očekuješ goste kojima je misliš poslužiti napravi je dan ranije ili bar 6 do 8 sati prije.

Sastojci

Za koru:

  • 250 g suhog keksa Digestive ili neki drugi
  • 115 g otopljenog maslaca

Krema od limuna:

  • 250 g punomasnog kremastog sira
  • 240 ml slatkog kondenziranog mlijeka (sweetened condensed milk)
  • 120 ml (1/2 šalice) soka od limuna, svježe iscijeđena (3, 4 limuna)
  • 240 ml (šalica) tučenog slatkog vrhnja

Bijela krema:

  • 240 ml tučenog slatkog vrhnja
  • Korica limuna naribana za ukras
Možda te zanima... Keto limun kocke gotove za 40 minuta Hrana Možda te zanima... Keto limun kocke, ukusne kao originalne Hrana

Priprema

  • Izmrvi ili samelji kekse i dodaj rastopljeni maslac te promiješaj i utisni u okrugli kalup. Stavi u hladnjak.
  • Na srednjoj brzini miksaj sir,mlijeko i sok od limuna.
  • Dodaj vrhnje i miksaj još 4, 5 minuta dok ne dobiješ kremastu teksturu.
  • Izlij kremu preko kore i vrati u hladnjak najmanje na 6 sati, a najbolje preko noći.
  • Prije posluživanja izmiksaj tučeno vrhnje i prelij preko pite i ukrasi limunovom koricom.

Izvor: Sweetest menu

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ena95

      Ovo je jedna od onih laganijih slastica koje uvijek rado radim, pogotovo sada kad nam stize toplije vrijeme. Sve takve recepte pronalazim na aplikacijama koje skinem s Huawei AppGallery-a

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.