Hrana 25. svibnja 2015.

Pita od jagoda sa sladoledom

Pita-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Božica Srnec iz Mačkovca postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za pitu od jagoda sa sladoledom od vanilije. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!

Prijavi se i postani kuharica proljeća!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje.

Sastojci za tijesto

  • 180 g maslaca  
  • 1 žumanjak 
  • 120 g šećer
  •  250 g brašna 
  • na vrh noža praška za pecivo 
  • 1 vanilin šećer 
  • 2 žlice hladnog mlijeka 

 Sastojci za fil:

  •  600-700 g svježih jagoda 
  • 3 žlice javorova sirupa 
  • 100 g smeđeg šećera  
  • 20 g gustina 
  • 20 g brašna 
  • 20 g maslaca 

Priprema:

  1. Za tijesto prosij brašno i izmiješaj ga s praškom za pecivo, dodaj hladan, na listiće izrezan maslac, šećer i vanilin šećer, žumanjak i mlijeko te brzo zamijesi glatko tijesto. Zamotaj ga u prozirnu foliju i stavi na 30 minuta u frižider.
  2. Za to vrijeme operi, očisti jagode i izreži ih na četvrtine. Dodaj im javorov sirup i šećer te izmiješaj. Sjedini brašno i gustin i prosij ih na jagode te odmah dobro izmiješaj.
  3. 2/3 tijesta razvaljaj u obliku kalupa (28cm) te ga utisni i malo mu podigni rubove. Po tijestu rasporedi smjesu od jagoda. Po njoj rasporedi na listiće narezanih 20 g maslaca. Od 1/3 tijesta izreži trakice i poredaj ih unakrsno po jagodama te utisni na rubovima da se sve lijepo spoji.
  4. Pitu peci na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

 Po želji posluži pitu uz kuglu sladoleda od vanilije. Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.