U akciji ''Kuhaj u ritmu zime'' ovotjedna pobjednica je Ilona iz Rijeke, koja nam je poslala recept zubaca u peki od soli. Isprobaj njezin recept, a ako želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, i ti nam pošalji svoj originalni zdravi zimski recept i fotografiju gotovog jela
Ilona kao nagradu za recept tjedna od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"
Sastojci
- zubatac oko 3 kg
- 3 kg soli
- 6 bjelanjaka
Priprema
Prvo zubacu odrezati rep i glavu. Zubaca staviti u peku, namjestili mu krevet od soli, (kilogram i pol) i pokriti ga s još kilogram i pol soli pomiješane s bjelanjkom od 6 jaja.
Pećnicu predhodno ugrijati na 220 stupnjeva.
Koliko dugo ostaje u pećnici?
Posudu s ribom i soli staviti u pećnicu i nakon 15 minuta smanjili temperaturu na 180 i na toj temperaturi peći sat i četrdeset minuta, ugasiti pećnicu i pustili još 15 minuta.
Izvaditi zubaca iz pećnice i poslužiti.
Pročitaj prethodne recepte tjedna u našoj rubrici Recepti.