Hrana 10. siječnja 2011.

Pečeni zubatac

Zubatac
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U akciji ''Kuhaj u ritmu zime'' ovotjedna pobjednica je Ilona iz Rijeke, koja nam je poslala recept zubaca u peki od soli. Isprobaj njezin recept, a ako želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, i ti nam pošalji svoj originalni zdravi zimski recept i fotografiju gotovog jela

Ilona kao nagradu za recept tjedna od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"

Sastojci

  • zubatac oko 3 kg
  • 3 kg soli
  • 6 bjelanjaka

Priprema

Prvo zubacu odrezati rep i glavu. Zubaca staviti u peku, namjestili mu krevet od soli, (kilogram i pol) i pokriti ga s još kilogram i pol soli pomiješane s bjelanjkom od 6 jaja.

Pećnicu predhodno ugrijati na 220 stupnjeva.

Koliko dugo ostaje u pećnici?

Posudu s ribom i soli staviti u pećnicu i nakon 15 minuta smanjili temperaturu na 180 i na toj temperaturi peći sat i četrdeset minuta, ugasiti pećnicu i pustili još 15 minuta.

Izvaditi zubaca iz pećnice i poslužiti.

Pročitaj prethodne recepte tjedna u našoj rubrici Recepti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.