Možda nikada nisi mislila da ćeš spojiti grožđe s piletinom, ali nakon što isprobaš recept s portala Food52 zaljubit ćeš se u ovaj naizgled nespojivi spoj.
Umjesto tipičnih kombinacija s narančom, limunom i poznatim marinadama, upustite se u nešto novo s grožđem i umakom od vermuta.
Sastojci za dvije osobe:
- pola kilograma crvenog grožđa bez koštica
- 2 pileća batka
- češnjak
- svježi ružmarin
- maslinovo ulje
- žlica vinskog octa
- sol, papar
Za umak: luk, vermut, povrtna kocka ili pileći temeljac, maslac, sol, peršin i nekoliko kapi limuna
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. Operi i osuši grožđe. Prelij grožđe s maslinovim uljem i solju.
2. Dodaj pileće batke dodajući začine, pecite oko pola sata i po potrebi okreni.
3. U posebnoj tavi pripremi umak od gore navedenih sastojaka i stavite piletinu iz pećnice u umak i uživaj samo ili s prilogom po želji.